top of page

Over ons

Sophie Lauwereins en Dietmar Vanneste, samen ArtSoDi, restaureren met passie voor hun vak in hun atelier. Ze studeren samen af in 2006 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, waar ze hun masterdiploma conservatie en restauratie van schilderijen behalen. Beiden specialiseren zich verder om vanaf 2015 in hun restauratieatelier ArtSoDi complementair samen te werken, volgens gedeelde principes, waarbij de eigenheid van het kunstwerk centraal staat. De naam van hun atelier verenigt de voornamen van Sophie en Dietmar.

Intervieuw van Sophie en Dietmar 

door Kimberly Smits, studente aan het

Heilig Hart College Halle

Dietmar Vanneste

Na zijn opleiding aan de Academie gaat Dietmar aan de slag bij het museumdepot en het Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen. Na deze werkervaring werkt hij als freelancer in verschillende gevestigde ateliers, waaronder tien jaar lang in een bedrijf dat zich specialiseert in historisch behang. Naast zijn freelancewerk restaureert hij ook in zijn eigen restauratieatelier in Aalter. Grote opdrachten van overheden en kerkfabrieken komen binnen en Dietmar vindt in Sophie Lauwereins een partner in crime. In 2015 ziet ArtSoDi het levenslicht.

Sophie Lauwereins
 

Na haar studies verdiept Sophie zich in het restaureren van papier aan het Institut Diederot te Brussel. Ze doet professionele ervaring op in verschillende ateliers en in het René Magritte Museum te Jette, waar ze verantwoordelijk is voor de preventieve conservatie van de tentoongestelde documenten van het museum. Ze richt een VZW op en organiseert verschillende tentoonstellingen om populaire kunst te promoten. Sinds 2015 heeft ze samen met Dietmar Vanneste haar eigen restauratieatelier. Sophie is sinds 2019 ook verbonden aan het FeliXart Museum te Drogenbos, waar ze verantwoordelijk is voor het behoud en beheer van de collectie en de restauratie en inventarisatie van de inboedel van de beschermde hoeve van Felix De Boeck.

bottom of page