top of page

Projecten

Restauratie muurdecoraties

Het prachtige kerkje Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Hemelopneming te Zutendaal, in het verre Limburg heeft een mooie restauratie gekregen. Ons team was er werkzaam van februari tot juli 2017. Ons atelier stond voor de restauratie van de 6 marouflages, de onderste muurdecoratie en de 8 marouflages aan het houten plafond.

Ook het monumentale schilderij van Gaspard De Crayer kreeg door ons een flinke opfrisbeurt.

Restauratie demonstratie

"Zorg" dragen voor ons cultureel erfgoed, dat is onze job! 

Ter gelegenheid van erfgoeddag 2017 hebben we een restauratiedemonstratie gegeven in het gemeentehuis van Zottegem.

Meer info over erfgoeddag 2017 via www.erfgoeddag.be

 

 

Manneken Swing 10/11/2015

Tijdens de première van de film over Belgische jazzmuziekant, Stand Brenders, in de Flagey, werd er eveneens een expositie georganiseerd door Belgatone, in het Foyer van de Studio 4. De expositie ging over de Belgische Swing tijdens de oorlogsjaren.Het atelier Art Sodi stond in voor de inlijsting. Na de première, is de expositie te bezichtigen tot 12/12/2015 bij Hors Série, Zuidstraat 67 te 1000 Brussel. Deze is verrijkt met een dertigtal documenten. Meer info hierover op www.belgatone.be 

 

 

Sint-Joris kerk bij Beernem

In de jaren 1960 werden alle Heiligenbeelden en Obüts van de Sint-Joris kerk bij Beernem overschilderd met een witte verflaag. Bij het restaureren van de gipsen beelden en Obüts werden de originele kleuren weer zichtbaar. 

bottom of page